Husmanskost

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Älgfärs är så gott redan i sig…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss, en körtel som sitter på halsen på diande kalvar och…

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ett stycke klassisk husmanskost, en räddare i nöden när man har bråttom som dessutom är lätt att variera och piffa…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Spaghetti och köttfärssås

Spaghetti och köttfärssås

Spaghetti och köttfärssås måste ändå vara en av de enklaste och vanligaste rätterna i svensk husmanskost, trots det Italienska påbrået.…

Redskap

PastaMaker

PastaMaker

Pasta är i sin enklaste form något extremt simpelt, nämligen något torrt som ligger i en kartong…

Soppor

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den från början på torkade gula ärtor och…

Vinter

Granlikör

Granlikör

Granbarr innehåller en hel del kåda, oljor, mineraler och vitaminer, och faktiskt så mycket c-vitamin…

Hallon- och rabarbersmulpaj

Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem…

Rulla till toppen